DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2012 - 2013

2013

6.10. Mistrovství České republiky v agility - Sázava
Vyvrcholení agiliťácké sezóny padlo na první říjnový víkend a uskutečnilo se v ideálním prostředí na Sázavském ostrově. Parkury byly z velké části stíněné vzrostlými stromy a tratě,které si na nás rozhodčí vymysleli nás hodně potrápili. Riči,nuceně přeřazený do SA3,aby si panička alespoň jednou v životě mohla vyzkoušet start na "velkých závodech" se neskutečně činil. V sobotu doběhl oba běhy a v neděli pro změnu oba DIS (ach ty tunely). V družstvech jsme skončili osmnáctí a v jednotlivcích na 76.místě z 94 psů.

28.9. O Šlapanického vlka - Šlapanice
Ani letos se nám nepodařilo šlapanického vlka chytit,vždycky nám ho někdo uštve před čumákem a to už mu Orin funěl na paty (3 místo v součtech). Do příštího honu musíme vymyslet lepší strategii. Možná by se vyplatil lov ve smečce,jestli nám to pořadatelé dovolí tak ho určitě chytíme. Gera doběhla druhá v SA1.

 

14.9. Nagit cup - Zátaví u Písku
Další nové místo,které jsme se rozhodli prozkoumat coby možný cíl našich dalších agiliťáckých nájezdů. Nagiťáci byli na našem Šiškobraní v hojném počtu a tak jsme jim jejich návštěvu oplatili. Závodili jsme na obrovské volné ploše schovaní před civilizací uprostřed lesů a nic nám nechybělo. Gera byla 1 ve zkoušce stejně jako Orin v jumpingu a agility,Kessi byla 3 ve zkoušce a Ejmy v agility.

          

31.8. Poslední prázdninový skok - Třešť
Letos již druhé neoficiální závody na našem cvičáku a já podruhé pouze jako rozhodčí. Dívat se jak se psovodi perou s pastičkami na vámi postaveném parkuru není špatné,ale radši bych běhala s nimi. Občas se neudržím a radím zmatenému dvounožci kudy dál,jen aby se nedisknul. Správný rozhodčí by to asi dělat neměl,ale copak se to dá vyržet. Ejmice jsem poskytla psychickou podporu před startem zatímco Mirek  upravoval časomíru,Gerušku mi chtěla odcizit kamarádka Kerča,no prostě závody za všechny prachy. Ale Ejmince moje podpora dopomohla k 2 místu v součtech.

         

24.8. Šiškobraní - Třešť
Moc se dlouze nekoukej,šišky rychle sesbírej. S parťákem se vystřídej a do cíle pospíchej.
Letošní hra na Šiškobraní probíhala ve dvojicích. Zatímco jeden týmy překonával překážky ten druhý rozhazoval šišky na několik hromádek. Po splnění úkolů se týmy vyměnili a zatímco ten první uklízel hronádky šišek,druhý pokračoval v parkuru. Zábavy se užilo dost a na stupních vítězů se objevili i smíšené dvojice z kategorií large a small. Naši psi si do dvojic vystačili sami: Gera s Felon,Ejmy s Ričim (3) a Kessi s Orinem (3). Společně ještě přidali 4 druhá a třetí místa. Riči vyhrál součty a Ejmy se stala v SA Mistrem Vysočiny 2013,Orin v MA 2 místo.

            

27.7. Letní hodonínská tlapka - Hodonín
Opět jsme si potvrdili,že na jihu je hej a přibylo další místo kam se rádi budeme vracet na další závody. Cvičák obklíčený vzrostlýmy stromy poskytoval celodenní stín,nedaleká řeka osvěžení pro psy,lidské zájemce o plavání jsem nezaznamenala. S našimi chlupáči bojovala za vysočinu i Edita s Bessi a Darssi (první zleva),Dana s havaňákem Jackem,německý ovčák Aron s Vojtou a jihlavská Debora s Ilonou (dole první zleva). Na stupně vítězů jsme sice nedosáhli ale závody to byly skvělé.

          

15.6. Třeštík - Třešť
Neofka zaměřená na mini smolíky převálcovala naše Geruška,4x stála na stupni nejvyšším. Celkovým vítězstvím získala titul Třeštík a tím se nám doma sešli tři držitelky tohoto titulu.

               

8.-9.6. K.A.T. cup - Třešť
Dvoudenní maraton našeho klubu provázelo krásné počasí,skvělá rozhodčí a vysmátí závodníci. Mám pocit,že letos to opravdu nikde nezaskřípalo. Ač se mi na našich závodech většinou moc nedaří tak to byly bezva závody. Povedly se nám jen zkoušky Felon 1 a 3 místo,Ejmy 1 a Orin 2 místo.

             

1.-2.6. Velká jarní cena + Mistrovství republiky toyů a psů do 28cm - Praha
Na tyto závody jezdíme pravidelně,ale letos jsme měli obavy z počasí a ukázalo se,že oprávněné. Hned při příjezdu musela auta zůstat na silnici,parkoviště hrozilo zatopením.  Po vstupu do areálu nám bylo zakázano stavět stany,přestože hrozilo deštivé počasí a my chtěli alespoň psy držet pokud možno v suchu. V týdnu před samotnýmy závody zde probíhal intenzivní výcvik a tak byl terén už předem velmi poničený,rozblácený a podmáčený. Pršet začalo už dopoledne a tak se poslední ostrůvky trávy začaly proměňovat v bahení lázně. Pořadatelům počasí opravdu nepřálo a není jim co závidět,konečně to může postihnout kterékoli závody. Když vám na startu zvýšeným hlasem zdělují,že se o start v pořadí daném startovkou musíte osobně přihlásit a říct,že jste připraveni tak vám to náladu moc nezlepší a výčitka,že si přemístíte zkušební skočku do jiného úhlu oproti druhé s oddůvodněním,že se to nesmí,na dobré náladě taky nepřidá. Nedělní účast jsme vzdali už při sobotním odjezdu. Strach z povodně byl velký a ukázalo se,že pud sebezáchovy zafungoval s předstihem. Účast na dalších ročnících jsme také odmítli,ale nikoli kvůli počasí,za to jediné pořadatelé opravdu nemohli. Na stupně vítězů se dostala Kessi v MA2 3 místem.

18.5. O ježčí bodlinu - Jihlava
Po několikaleté odmlce konečně závody v nedaleké Jihlavě. Mistrovství kelpií a korgiů nebylo v režii jihlavského klubu a tak se nedá předpokládat,že budou závody i příští rok,ale bylo by fajn kdyby Jihlava vzkřísila "Pohár Vysočiny". Prostory pro agiliťácké řádění jsou ideální a je velká škoda je nevyužívat. Felíška kralovala p1 místem v SA2.

    

4.5. Calibra speciál - Třebíč
Po různém stěhování z místa na místo to vypadá,že v budoucnu se třebíčské závody budou konat přímo na jejich cvičáku. Pro mě je to návrat do začátků. Moje úplně první závody Velikonoční beránek se konaly právě tady. Pořadatelé tu nemají zrovna ideální zázemí,ale rozhodně se snaží a vychází jim to. Riči a Felon obsadili 1 a 3 místo v SA2,Orin 1 v MA2,Ejmy byla 1 v součtech a Riči 2.

           

27.-28.4. Mistrovství České republiky plemen - Skochovice
Každý rok se ve Skochovicích koná mistrovství plemen,mimo jiné i šeltií a papillonů. Obě plemena doma máme a agility běhají tak proč nezkusit změřit síly. Sobotní mistrovské agility Riči (v papillonech) vyhrál,ale nedělní jumping pohřbil veškeré naděje. Parkury byly skvěle vymyšlené běhavé a náročné na přesné navádění a to jsem nezvládla,snad někdy příště.

     

20.4. Agility cup města Kroměříže 2013
Rozhodli jsme se,že letos vyrazíme na závody někam kde jsme ještě nebyli. Volba padla na Kroměříž. Bezvadný terén,spouta místa pro závodníky a skvěle fungující pořadatelé se můžou těšit na naši další učast na jejich závodech. Rádi se v budoucnu vrátíme na "místo činu". Na 2 místo v MA2 dosáhla Kessi a v SA2 Riči na 3 místo.

           

1.4. Velikonoční beránek - Třebíč
Ani sníh a spousta bláta nepřemůže agiliťáka. Lidský poddruh Homo agilitus je neobyčejně odolný,vytrvalý a především přizpůsobivý různým klimatickým podmínkám. Několika centimetrovu vrstvu sněhu hned od rána začali zdupávat elkaři a po nájezdu emek už se sněhové závěje natolik smrskly,že mohli na trať vyrazit i smolíci. Postupným zpracováváním terénu se sníh proměnil v bláto a o pády nebyla nouze. Felon doběhla 3 v agility,v SA2 první a Riči druhý.

    

30.3. Jarní tlapkování - Sedlec
Závody v našem oblíbeném Sedleci opět nezklamaly úžasnou atmosférou i nádhernými poháry a spoustou dalších cen pro vítěze. Bohužel (pro nás) si pořadatelé pořídili novou sadu překážek a jejich výška pro kategorii small vychází na výšku 33cm. Pro Geru,Ejmy a Felon je hodně namáhavé zvládnout klasických 30cm takže ty 3cm navíc už bylo z mého pohledu příliš. Geruška podlezla hned druhou překážku v prvním běhu a tak ji Mirek stáhl z celých závodů. Pohled na Felíšku jak se s vypětím všech sil chystá k překonání další a další překážky co jich jen na parkuru bylo mě bezpodmínečně přesvědčil o tom,že v této vísce na jihu moravy jsme byli závodit naposled. Ričiho výška překážek nezastavila a dolétl si pro druhé místo v agility,první v jumpingu a v součtech. Orin vyhrál agility.

      

24.3. Race of Champions - finále - Ebreichsdorf,Rakousko
Po vyhlášení vítězů Tattendorfer Winterhallencupu nás nahnali na parkur kvůli společnému focení. Šampionát se měl hodnotit systémem KO. Na konec se agility běželo podle výkonostních kategorií a jumping byl pro všechny společný. Byl celkem těžký a kromě Ričika (6 místo) ho žádný náš pes nezvládl. V agility SA2 byl Riči 1 a felon 2,v MA2 Kessi 3 a Orin 4.

      

9.2. Tattendorfer Winterhallencup 4.kolo - Ebreichsdorf,Rakousko
Konec dobrý - všechno dobré. Poslední kolo cupu skončilo a nominace našich psů do Race of Champions byla jistá.  Součty za celý cup se měly vyhlašovat až v březnovém finále a tak jsme se rozhodly,že přijedeme i na šampionát. Riči vyhrál jeden běh,součty i celý cup. Felon a Kessi byly v jednom běhu druhé a Orin třetí i v celém cupu.

19.1. Tattendorfer Winterhallencup 3.kolo - Ebreichsdorf,Rakousko
Do nové sezóny jsme vyběhli v Ebreifsdorfu. Bratrstvu šátečků se opět dařilo i když Ričimu obzvlášť - 3x první,Orin přidal 1 místo v druhém běhu a Kessi 3 místo v součtu.

 
 

2012

15.12. Tattendorfer Winterhallencup 2.kolo - Ebreichsdorf,Rakousko
Vánoce se kvapem blíží a rozhodčí na nás zhlíží,parkur pro nás připravil aby si nás prověřil. I když jsme se snažili hodně jsme se diskali,dobrých běhů bylo víc rozesmály naši líc. Jedno první,dvě druhá a třetí místa.

   

15.12. Tattendorfer Winterhallencup 1.kolo - Ebreichsdorf,Rakousko
Tenisová hala v Ebreichsdorfu - cíl naší cesty během které jsme míjeli slaměné postavy medvídků před Jakubovem a zábavné podniky těsně před hranicemi. Příjemná změna na nás čekala v podobě povrchu na kterém se běhalo. Na celém parkuru byl natažen umělý trávník takže se psům pěkně běhalo a neprohrabovali jako v minulé sezóně. Felon a Orin uhájili š třetí místa,Riči vše vyhrál.

     

13.10. O Šlapanického vlka - Šlapanice
Poslední závody na území naší republiky byly ve stylu  parforsního honu na Šlapanického vlka. Takticky jsme se drželi v zadní části štvací smečky pro případ,že by se pronásledovaný vlk otočil a zaútočil na své pronásledovatele. Jednoduše řečeno,tentokrát jsme úplně vybouchli,ale není každý den posvícení. Příště se budeme snažit víc. Zachránil nás Orin 3 místo ve zkoušce.

      

29.9. Královské tlapkování - Sedlec
Na náš další výlet na jih k Mikulovu jsme se moc těšili. Domorodci jsou nejen srdeční a veselí, ale i hodně štědří. V tašce kterou jsme dostali u prezence byla spousta věcí včetně mňamek pro psy. Na to,co na nás čeká při vyhlašování výsledků naše oči nevěřícně zírali a s odnáškou po vyhlášení vítězů pomáhali ti,kteří zrovna na stupních nestáli. Rozhodčí p.Buček na nás přichystal speciální běh "O krále tlapek" ve stylu A3. Běžet nemuseli všichni,jen ti kdo si to chtěli zkusit, což byli nakonec všichni pokročilí. Přes jedno odmítnutí do tunelu Riči tento běh vyhrál. Felon a Orin získali 3 třetí místa,Riči všechno vyhrál.

        

15.9. Klubové závody - Třešť
Naše klubovky jsem si již podruhé odkroutila jako rozhodčí. Není to špatné koukat jak to závodníkům jde. Většinu z nich už dobře znám a vidím,že jsou opět o kousek lepší. Občas se zakoukám a málem zapomenu,že musím ohlásit chybu,kterou tým udělal. Dost možná,že se mi to i stalo. Nejsem rozený rozhodčí a nejradši bych závodníkům poradila jak na to,když si někde neví rady při prohlídce parkuru a ještě radši bych běžela taky. Mirek si ke svým třem holkám přibral ještě Herýska,aby si naposled zaběhal na nízkých překážkách v kategorii XS. V jeho jedenácti letech s agility končí a bude si užívat pohodových procházek a lenošení v pelíšku. Gera doběhla druhá v agility.

    

1.9. O pardubickou tlapku - Nemošice
Ve třetím ročníku neoficiálních závodů v Nemošicích se nám vůbec nedařilo. Agility v kategorii medium dokonce nedoběhl ani jeden tým a tak jsme všichni dostali ještě jednu šanci. Druhý pokus už Orin zvládl a tak jsme si kromě jiného vezli domů dvě perníkové tlapky za jeho umístění v jednotlivých bězích (třetí a druhé místo).

   

25.8. Šiškobraní - Třešť
Domácí závody nám většinou nevyjdou. Jeden pořád něco zařizuje,přemýšlí kde co chybí,co je špatně,na všechny strany vypouští odpovědi na zvídavé otázky závodníků... Naši psi zavření v MOL3 posmutněle čekají až si na ně vyšetříme pár minut času. Nervozita pořadatele je nejčitelnější při běhu. Vše je tak na 50% - soustředěnost,kontakt se psem,orientace na pakuru a fyzický výkon taky nic moc,zvláště při hře kde jsme při běhu a navádění psa na překážky museli nést pět šišek na plastovém víku a zároveň sami překonávat překážky. Naše čtyřnohá zlatíčka naštěstí zachrání co se dá a nějaká ta šiška se nese domů. Jedno první,tři druhá a dvě třetí místa.

      

18.8. Čivava cup - Dvůr Králové nad Labem
Na prvním Čivava cupu jsme byli před třemi roky. Člověk se rád vrací tam kde se mu líbilo a letos nám to konečně vyšlo. Hlavní závod sezóny pro nejmenší psíky se nekryl s žádnými jinými. Tři starší papilloni se vrátili na místo činu a do ekipy ušatců přibyla Gera. Cheetah bohužel nervově nezvládá přítomnost spousty lidí a psů kolem parkuru a tak s námi jezdí jen jako opora. Snad si časem zvykne a zařadí se mezi závodníky. Běhat se začalo po poledni,vše probíhalo jako na drátku,jenže... Nějak nám tam něco chybělo. Možná nálada,atmosféra,trochu víc "života" nevím,ale odjížděli jsme s pocitem,že už se nevrátíme. Přesto jsme si odvezli tři druhá a jedno třetí místo.

             

21.7 Agility na sladko - Kácov
Naše kamarádka Jitka Slánská se rozhodla uspořádat závody agility "Na sladko",však taky ceny pro vítěze byly sladké nazdobené košíčky.  Využili jsme příležitosti,zahnali smečku do auta a vyrazili do Kácova. Na prostorném parkovišti si lebedila naše Asta a my si postavili zelený přístřešek na posečeném trávníku hned u pakuru. Počasí bylo na jedničku,tratě jumpingu i agility skvěle vymyšlené a další agiliťácký super den se vryl do naší paměti. Jedno první a druhé,čtyři 3 místa.

     

15.7. Brněnský drak - Brno
Pořadatelé Brněnských psích dnů letos pořádali kromě neofek i klasické závody a tak Mirek vyrazil s Kessi a Ejminkou. Já s bolavým vytrženým zubem zůstala doma. Kessi vyhrála zkoušku.

   

1.7. Čtrnáctý Agispeciál - Měchenice
Smolíky a medíky obsadili Indíci. První prázdninový den,horko,slunce,osvěžující vítr to vše nás čekalo na fotbalovém hřišti v Hvězdnicích kam byl přesunut čtrnáctý měchenický agispeciál. Po poledni postupně vyběhlo na trať patnáct začátečníků small a mezi nimi naše dvě papilloní dorostenky. Po součtu obou běhů se Gera vmáčkla na druhé místo (Cheetah 8.místo). V kategorii závodníků small a medium patřila první dvě místa našim psům - Ejmy a Riči,Kessi a Orin,Felon se diskla v agility a tak do bojů o posty nejvyšší nezasáhla.

      

17.6. Třeštík - Třešť
A je to v kapse. Felíščin triumf je na světě. Na neoficiálních závodech,které pořádal náš agility klub převálcovala své soupeře na celé čáře. Jen jedno vítězství v kategorii XS jí vyfoukl Riči. Ze součtu tří běhů všech závodníků v kategorii XS a SA byla vyhlášena hlavním vítězem závodů TŘEŠTÍK 2012. Zazářila i Ejmy,díky 2 a 3 místu v jednotlivých bězích byla v součtech 3.

  

9.6. Calibra speciál - Třebíč
Osamělá bojovnice. Sobotní ráno mě nezastihlo ve formě a tak Mirek s Kessi vyrazili do Třebíče sami. Ve zkoušce MA1 skončili pátí,v agility jedenáctí a v jumpingu DIS.

 

2.-3.6. K.A.T. cup - Třešť
Třešť prožila uštěkaný víkend. Náš klub pořádal šestý ročník K.A.T. cupu a v obou dnech se po parkuru prohánělo na šedesát psů. Závody se vcelku vydařily jen při nedělním vyhlašování výsledků se spustil pořádný déšť,který samozřejmě přestal,když už bylo po všem a my unavení po dvoudenním maratonu seděli doma. Dvě 1 a 3,šest 2 míst uhájili Felon,Riči,Kessi a Orin.

        

19.-20.5. Velká jarní cena + Mistrovství republiky toyů a psů do 28cm - Praha
Felon ukradla mistrovství Ričimu. Na parkurech postavených slovenským rozhodčím Vakoničem jsme se pěkně zapotili. Různé nástrahy a pastičky nás potrápili stejně jako žhavé slunce na bezmračném nebi. V sobotním běhu štěňat byly naši malí šotci na prvních dvou místech a v nedělním mistrovském běhu agility doběhla Felon druhá v závěsu za Ričim. Díky disku v jumpingu,který se sčítal s mistrákem se Ričimu nepodařilo obhájit loňské prvenství. Felon využila příležitosti a stala se mistrem republiky toyů. K tomu ještě ostatní psi přidalijedno 1 a dvě 2 a 3 místa. v soutěži družstev jsme v kategorii MA získali 2 místo.

                

13.5. Třináctý Agispaciál - Měchenice
Vraníci roznesli soupeře na tlapkách. Opět jsme vyrazili do Měchenic. Tentokrát bělouši neuspěli,ale lišky všechno zachránili. Počasí bylo perfektní,chladno a bez deště a tak se psům běhalo výborně. Malá Cheetah byla v druhém běhu kapku vyděšená,ale parkur dokončila,snad to byl jednorázový zkrat,který ji odsunul až na šestnácté místo. Gera se od minula posunula na osmé místo. Felon v SA byla pátá a Riči devátý. Kategorii MA vyhrál Orin a v patách se mu držela Kessi.

   

1.5. Nejistá sezóna - Třebíč
Červení jak raci,běhali jsme jako draci. Sluníčko nás připalovalo už od rána a my se barvili do červena. Úmorné vedro statečně snášeli naši chlupatci a nebýt neschopnosti psovoda (jmenovitě mé) měl by především Orin mnohem lepší bilanci. Nedotažená naváděčka na skočku před tunelem zabezpečila DIS. Kessi si sem tam ověřovala pachové stopy předchozích závodníků takže spíš připomínala slíddiče než agiliťáka. Felíška doběhla 3 ve zkoušce a Riči v agility.

          

22.4. Dvanáctý Agispeciál - Měchenice
White family comando vyplenilo Měchenice. Pětice běloušů a dva vraníci - kopletní sestava našich čtyřnohých agiliťáků. Neofek na fotbalovém hřišti se zúčastnily i Gera s Cheetah. Běželi s větrem o závod a v součtech skončili na 10. a 11.místě v kategorii small začátečníci. V pokročilých medium byli Orin a Kessi na 2. a 5.místě. Felon,Ejmy a Riči - první,druhé a třetí místo v pokročilých small.

       

9.4. Velikonoční beránek - Třebíč
Sezóna se rozjíždí. Tradice je tradice a tak se Beránek nemohl obejít bez nás. Po krátkém pátrání kde je místo konání dorazila naše Asta na parkoviště. Malé (oproti fotbaláku),ale útulné basebalové hřiště se během dne osvědčilo jako ideální prostředí pro agiběhání. S nadšením jsme přívítali zdělení pořadatelů po ukončení závodů,že i na ty příští máme dorazit opět sem. Felon s Ričim po dlouhé pauze konečně startovali na klasických závodech a podle toho to taky vypadalo. Riči to jakžtak zvládl,ale rozdivočelá Felíška mi hned v prvním běhu foukla do špatné díry tunelu a pro sichr ještě před koncem parkuru rychle odbočila z udané trasy a hurá pro míček. Nedočkavým pohledem přez rameno se ujistila,že ji následuju a už se šťasně zakousla do malé kuličky. Riči doběhl ve zkoušce 2,Orin 2 a jumpingu byl 2.

           

8.4. Iron dog - Ratíškovice
I přes ranní mrazík (-8,5º) jsme do Ratíškovic dorazili v pohodě. Psi byli natěšení snad víc než my a terén na běhání neměl chybu. Při vysvětlování pravidel postupu z pavouka A do pavouka B nám přestal mozek správně přebírat získávané informace a tak nezbylo než čekat jak bude vše probíhat v praxi. Bohužel nám systém zůstal utajen až do konce. Čtyři týmy v medium neměli v prvním kole soupeře a tak jsme předpokládali,že budou spárováni mezi sebou,nikoli. Parkur zaběhli a díky nepřítomnosti protihráče automaticky postoupili. Částečně se to opakovalo i v druhém kole. I v dalších kolech se stalo,že tým neměl soupeře,ale tentokrát mu byl protihráč dosazen i přesto,že se v předchozím běhu disknul. Do bojů o vítěze nikdo z nás nezasáhl. Krásně jsme si zaběhali i s občasným sněžením a vyrazili domů.

   

10.3. Tattendorfer Winterhallencup 4.kolo - Ebreichsdorf,Rakousko
Čtvrté a poslední kolo Tattendorfer Hallencupu spojené s vyhlášením celkových výsledků ukončilo (prozatím) naše řádění v Rakousku. Přestože se naši psi nominovali na finálový závod museli jsme účast odřeknout - začíná sezóna u nás a naplánovali jsme toho už dost. Orin doběhl v obou bězích 3 což mu vyneslo 1 místo v součtech. V celém cupu byl 5 a Ejmy 6.

   

11.2. Tattendorfer Winterhallencup 3.kolo - Ebreichsdorf,Rakousko
Start sezóny 2012 byl v Ebreichsdorfu. Ejmynka zářila v kategorii SA2. Zato Kessi a hala stále nejde dohromady. V prvním běhu dvě chyby i odmítnutí znamenalo,druhý běh DIS. Porvé si v Rakousku zaběhal i Orin. Na sypkém povrchu prohraboval jako čerta v součtech byl 3 stejně jako Ejmy v prvním běhu.