DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2008 - 2009

2009

13.12. Tattendorfer Winterhallencup 1.kolo - Tattendorf,Rakousko
Naše druhé závody v Rakousku. Opět jsme vyrazili ráno o půl čtvrté a v poletujících sněhových vločkách obdivovali vánoční výzdobu Třeště.

 
V nádherné,vyhřívané hale byly postaveny dva parkury a tak šlo všechno jako po drátku.
Kvůli malému zdržení cestou jsme přijeli tak akorát na prohlídku jumpingu a podle toho to taky vypadalo. Oba papilloni byli tak rozjívení a nesoustředění,že fukli do prvního tunelu který jim stál v cestě a diskvalifikace byla jasná. Naštěstí to zachránil Mirek s Klaudínkou,druhé místo.
Konečně jsme si molhli vydechnout. Psi dostali opožděnou snídani a šli jsme se v klidu projít kolem haly.


Po půl desáté nás čekal druhý běh - agility. Plně soustředěný a dychtivý Riči proletěl parkurem jako tryskáč. Kdepak,papillony se nevyplatí podceňovat. Felon chybovala ve slalomu,na zóně kladiny a vrátila se z tunelu,Klaudi měla chybu ve slalomu a odmítnutí na kladině. V Rakousku přidělují za umístění body a ty se sčítají. Agility má vyšší bodové ohodnocení než jumping. Díku tomu Riči vyhrál i součty. Medaile kterou dostal byla ještě větší než ta z Pottendorfu a tak jsem mu ji musela na krku držet,sám by ji snad ani neunesl.
  

22.11. Pottendorf
Naše kamarádka Helča v průběhu roku jela několikrát na závody do Rakouska a tak jsme jednou vyrazili s ní. Odjezd do Pottendorfu jsme naplánovali na 3:30 a tak nezbylo,než jít v chladném, listopadovém ránu nebo spíš noci vyvenčit "účastníky zájezdu" za hranice všedních dnů. Všudypřítomná mlha znepříjemňovala cestu nejen do Dačic,kde jsme naložili ještě Helču s Kerčou a Sindy,ale i celou cestu do Vídně. Tam na nás čekala českorakouská kamarádka a samozřejmě agiliťačka Eva s Diegou. Evin Bavorák spolehlivě vyvedl naší Astu (Opel Astra) z Vídně a do Pottendorfu už to bylo coby kamenem dohodil. Hala byla celkem malá,ale po koberci se běhalo dobře a nepřítomnost elkových psů,kteří starovali až odpoledne a tudíž se začali sjíždět tak kolem poledne,navodila pocit,že jde spíš o trénink a přístup paní rozhodčí byl obdivuhodný. Tyto závody probíhaly maličko jinak než u nás. Běžely se jen dva běhy. Jumping se vyhodnocoval zvlášť pro každou výkonnostní kategorii,trasa parkuru se neměnila,pouze se upravil čas. Agility bývá zároveň zkouška a tak je rozdílný nejen čas,ale i trať.
V agility si Mirek nevšiml,že Klaudi vynechala jednu tyčku ve slalomu a pokračoval v běhu bez opravy,následovalo DIS. Slalom jim dělal problém i v jumpigu v podobě dvou špatných náběhů, přesto obsadili páté místo. I Felon se diskla v agility na slalomu - tři špatné náběhy. Zato jumping se povedl a přestože jsem ji dostatečně neohlídala na třetí překážce - skočce,kterou minula a musely jsme se vracet,doběhly jsme jako třetí. S Ričim to byla spanilá jízda,dvě chybky v agility - z mé strany špatné navedení na skočku a tudíž odmítnutí,Ričiho "ústup" z houpačky - druhé odmítnutí nás sice odsunulo na čtvrté místo,zato bezchybný a nejrychlejší jumping znamenal vítězství. V součtech byl Riči třetí a dostal tak velkou medaili,že ji tahal po zemi.

 
Domů jsme doazili asi v pět,unavení,uťapkaní,ale vítězní.

10.10. Nejistá sezóna - Třebíč
V deštivém sobotním ránu jsme  přijeli do Třebíče a zachumlaní do zimních bund vyrazili na prohlídku prvního parkuru. Smolíci a medíci stačili odběhnout těsně před tím,než se spustil déšť,který si vydatně "užili" elka. Naštěstí pršet přestalo,ale tráva byla mokrá a to Herýsek moc nemusí,přesto běžel jako o život a závody pro něj byly jistým triumfem. Největší radost nám udělala Jessinka,které  chladné počasí vyhovovalo natolik,že se rozhodla opravdu běžet a ve zkoušce se s Honzou skvěle umístili. K získání dvou prvních,jednoho druhého,třetího a čtyř čtvrtých a pátých míst přispěli i Riči,Felon a Klaudi.

     

28.9. Šlapanický vlk - Šlapanice
Je pondělí ráno,všední den,ale my jsme našim psům pěkně zamotali hlavy. Místo toho abych jim podstrčila snídani a poté poslušně odkráčela vydělávat chechtáčky dostali obojky a museli se jít vyvenčit. Samozřejmě okamžitě věděli,že se někam pojede. Zbalili jsme očkováky, výkonosťáky,míčky a pamlsky,psi si naskákali do auta a hurá do Šlapanic. Závody byly super, snad i proto,že tam byli jen smolíci a medíci. Felon,Riči,Klaudi a Hery vybojovali jedno první a třetí místo a dvě druhá.

                                 

12.9. Zkoušky Třešť
Malinká papillonka Felon běžela na oficiálních závodech poprvé .
Zhruba před rokem k nám přibyl dvounohý člen smečky (Mirek) a už se stačil nakazit virovou agilitídou. Běžel s Klaudínkou a moc se jim dařilo. Synovec Honza "potrápil" lenošnou Jesínku, která se většinou diskne za překročení času,ale oba bojují statečně. Na jednom prvním,druhém a dvou třetích místech se podíleli i Riči s Herym.

                

22.8. Čivava cup - Dvůr Králové nad Labem
Ve městě,které je známé spíše nádhernou zoologickou zahradou ve stylu afrického safari se sešlo téměř čtyřicet "mini" psů aby poměřili své síly v nádherném sportu  agility. Počasí vyšlo tak akorát,jen při závěrečné hře trošku poprchávalo. Kromě jumpingu a agility se běžela i hra při které překonávali překážky nejen psi,ale i páníčci. Kromě společných skoček museli dvounozí závodníci podlézat elkovou skočku zatímco psi si to profrčeli tunelem,přeskočit dálku upravenou na dvojskok a zároveň navést psa na  áčko byla celkem brnkačka,ale udržet psa na kladině až na konec sestupné zóny a současně  se proplétat slalomem už bylo horší a když pes zónu seskočil šup páníčkovi do náruče a společně udělat dva dřepy. Všichni jsme se moc pobavili a už se těšíme na další ročník. Felon s Ejmy získaly 3 druhá a 1 třetí místo v začátečnících,Riči startoval v pokročilých. Po skončení závodů jsme se zajeli podívat do ZOO.

        

8.3. Zimní přebor 3.kolo - Třebíč
Osudové závody. Hned při prvním běhu s Ričikem mě při otočce zabolelo koleno a protože jsem běhala s třema psama tak jsem na konci závodů nemohla na nohu ani stoupnout. Bolest nepovolila ani následující dva dny a tak přišel na řadu ortopéd. Po téměř dvouměsíční neúspěšné léčbě klidem a ortézou přišel den D. V Jihlavské nemocnici mi 29.4. odoperovali odštíplý menisk.
Jak dopadli závody? Za ten úraz to stálo,Riči vyhrál zkoušku SA1.

24.1. Zimní přebor 2.kolo - Třebíč
V tomto kole jsme žádné metály nevyhráli a navíc pobrali i nějaké DIS.

      

 

2008

29.-30.11. Zimní přebor 1.kolo - Třebíč
Tradičně se běhalo v hale. Závodila jsem jen s Ričikem a doběhli jsme jen oba jumpingy na 10. a 11. místě. Synovec Honza běžel s naší Jeskou a ve zkouškách SA1 skončili na 3. a 4.místě.

    

27.9. Podzimní Semilská blecha - Benešov u Semil
Neoficiální závody se konaly v Benešově u Semil. Proč jsme vůbec takovou dálku jeli? Dostali jsme pozvání od  tibeťandy Normany z Janovického zámku (vlastně od její paničky) jejíž otcem není nikdo jiný než náš Herýsek. Konečně se na závodech sešli dva tibísci a oba zazářili svými výkony. Závodila i malá Felíška a dokázala,že se mezi agiliťáky neztratí.

         

16.8. Zkoušky Třešť
Závody pořádané naším klubem provázel déšť. Ráno,cestou na závodiště jsem myslela,že budu muset Herýska odhlásit,protože se notně přemlouval ke každému kroku v té odporně mokré trávě. Jenže vzdát  domácí závody,to by byla ostuda a tak jsme vyrazili na start. Přes svůj zarputilý odpor k dešti a mokré trávě vyrazil Herýsek jako řízená střela s jasným cílem doběhu a ukořistil jedno druhé a tři třetí místa. Ani Claudinka si nevedla špatně,obsalila druhé a dvakrát třetí místo.

5.-6.7. Pohár Vysočiny - Jihlava
Další agility výkend tentokrát v Jihlavě byl ve znamení obtížných a běhavých parkurů. Navíc na těchto tradičních závodech byly k vidění i špičkové týmy,které již získaly titul mistr republiky, nebo se zúčastnily mistrovství světa. V SA2 byla Klaudi druhá a Hery třetí.

29.6. Klubové závody - Třebíč
Součástí závodů byla i soutěž družstev,kde pořadateli sestavená tříčlenná družstva probíhala třemi tunely v řadě. Na závodech byla vypsaná i kategorie štěňat do jednoho roku a tak poprvé běhala i malá Felonka,která doplnila naši početnou smečku o dalšího papillona. Spolu s Klaudínkou a Herym získali 3x první a 2x druhé a třetí místo.

14.-15.6. K.A.T. cup - Třešť
O víkendu Klub agility Třešť,kterého jsem se svými psy členem,pořádal dvoudenní závody agility v krásném prostředí hotelu Harmonie v blízkosti obce Švábov. Vydařilo se nejen počasí,ale i závody samotné. Klaudi,Hery a Riči posbírali za oba dny 2 první,6 druhých a 8 třetích míst.

3.6. Soběslavská růže - Soběslav
Přes úmorné horko a kulometnou střelbu z přilehlého letiště,kde byly v rámci "Dne dětí" předváděny střelné zbraně,jsme dopadli víc než dobře. Klaudi v SA2 první a Hery druhý. V součtech Klaudi druhá.